ΑνακοινώσειςΚατηγορίες:
Ολες Γενικες Χορηγοι Χορηγοι Επικοινωνιας Υποστηρικτες

Υποβολη προτασεων για το ΣΦΗΜΜΥ 11
[2018-03-10]

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 10o ΣΦΗΜΜΥ τελείωσε! Περισσότεροι από 1300 σύνεδροι παρευρέθηκαν στην Ξάνθη σχηματίζοντας αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Η προσμονή και οι προσδοκίες τους για το επόμενο συνέδριο είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερες.

Ήρθε ώρα το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ελλάδα. Ποιος όμως θα είναι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη; Σας καλούμε ως φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της χώρας να σχηματίσετε ομάδες ενδιαφέροντος και να υποβάλετε τις προτάσεις σας για την ανάληψη της διοργάνωσης του ΣΦΗΜΜΥ 11 μέχρι τις 22 Απριλίου στο sfhmmy10@gmail.com.


Δομή:
Ημερομηνία/Χώρος
Πότε και πού θα γίνει το επόμενο ΣΦΗΜΜY, λαμβάνοντας υπόψιν την καλύτερη δυνατή ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να παραβρεθούν οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι καθώς και το βέλτιστο χώρο που θα μπορέσει να στεγάσει το πολυάριθμο πλήθος των συνέδρων.

Ομάδα
Πώς θα οργανώσετε την ομάδα σας. Μία σωστή δομή της οργανωτικής επιτροπής με καλή κατανομή των εργασιών και αρμοδιοτήτων θα σας σώσει χρόνο και θα σας κάνει πιο παραγωγικούς. Η επικοινωνία μεταξύ της οργανωτικής είναι επίσης πολύ σημαντική. Μπορείτε να δείτε διάφορα μέσα και τρόπους επικοινωνίας. Ακόμα, αν υπάρχουν ήδη άτομα με εμπειρία (καλό θα ήταν να αναφερθεί από πού) σε κάποια από τα παραπάνω σημεία θα εκτιμηθεί θετικά λόγω της μείωσης φόρτου εργασίας της οργανωτικής, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην πλέον δημιουργική και επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου.

Περιγραφή Προγράμματος (προτεινόμενοι ομιλητές, workshops, σφημμυ++)
Ένα προτεινόμενο πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέροντας πιθανούς προσκεκλημένους ομιλητές και δραστηριότητες όπως workshops και διαγωνισμούς και κυρίως τη δομή του όπως την οραματίζεστε.

Προώθηση συνεδρίου
Το ΣΦΗΜΜΥ κάθε χρόνο μεγαλώνει. Δείτε τρόπους προώθησης σύμφωνα με τους οποίους θα επιτευχθεί καλύτερη προβολή του συνεδρίου. (hint: social AND traditional media)

Οικονομικός προϋπολογισμός συνεδρίου
Μια ρεαλιστική εκτίμηση των οικονομικών του συνεδρίου είναι πολύ σημαντική για τη διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ. Γι' αυτό ετοιμάστε έναν προϋπολογισμό για το συνέδριο, ποια είναι τα κόστη σας, από πού θα συγκεντρώσετε τα απαιτούμενα χρήματα.

Υποδομές IT
Αναφέρετε τις απαιτούμενες υποδομές του συνεδρίου σε πληροφοριακά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών της διοργάνωσης (πχ. website, app, live streaming).

preΣΦΗΜΜΥ- ΣΦΗΜΜΥ++
Το preΣΦΗΜΜΥ παρότι μετράει μόλις 3 χρόνια σαν διαγωνισμός του ΣΦΗΜΜΥ έχει γίνει θεσμός. Θα θέλαμε αυτός ο διαγωνισμός να συνεχιστεί και να γίνει ακόμα μεγαλύτερος, γι’ αυτό να συμπεριλάβετε πιθανούς τρόπους εξέλιξης και διεύρυνσης του, καθώς και μια νέα γενική θεματική αυτού. Πώς σκέφτεστε την 3η μέρα του συνεδρίου η οποία είναι αφιερωμένη στην σύνδεση του συνεδρίου με την αγορά εργασίας. Καινοτομίες που δεν υπήρχαν σε προηγούμενα ΣΦΗΜΜΥ και προτίθεστε να αναλάβετε, ώστε να αυξήσετε τη δυναμική του Συνεδρίου και να το γνωστοποιήσετε ακόμα και σε μη Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς & Μηχανικούς Υπολογιστών.


Εκ της Επιτροπής Ανάθεσης ΣΦΗΜΜΥ

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα πρακτικά του συνεδρίου εδώ.

Τα πιστοποιητικά του συνεδρίου μας θα μπορέσετε από σήμερα να τα βρείτε στο προφίλ σας στο site μας. Για την λήψη τους απαιτούνταν check-in στη γραμματεία τις 2 από τις 3 μέρες του συνεδρίου. Μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί “GET YOUR CERTIFICATE” μόλις συνδεθείτε στο site μας κι έπειτα στο σχετικό εικονίδιο “Download” κάτω από την ένδειξη “Βεβαίωση”.

Το SpoudaZo.gr δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τους φοιτητές στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής αλλά και να τους συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Στήριξε το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας!

Το Patras events έχει ειδήσεις και επικαιρότητα από Πάτρα, Ελλάδα και Κόσμο. 24ωρη ροή ενημέρωσης. Στήριξε το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας.

Το XanthiNews είναι μια Ημερήσια Περιφερειακή Εφημερίδα με έδρα την Ξάνθη πιστοποιημένο μέλος του μητρώου των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. Στήριξε το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως αποκλειστικός τοπικός χορηγός επικοινωνίας!

Το eHOSP είναι ένα νοσοκομείο που λειτουργεί στο Cloud και εκτελεί φυσικά καθήκοντα με τη ρομποτική. Σκοπός του είναι να είναι μια ολοκληρωμένη έξυπνη πλατφόρμα για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της ευημερίας με νέες τεχνολογίες όπως wearables, IoT, drones, τεχνητή νοημοσύνη και φυσικά ρομποτική. Στήριξε το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας.

Το Startupper.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις Startups. Καλύπτει την ελληνική startup σκηνή και τις διεθνείς τάσεις. Στήριξε το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας!

Το Startup.gr υπήρξε η συνέχεια μίας άλλης προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2009: το GROWING.gr. Από το 2009 φιλοξενούσαν εκεί συνεντεύξεις νέων επιχειρηματιών .Σε όλους πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν έστω και μια φορά τον αγώνα τους, την προσπάθειά τους. Αυτό το κενό λοιπόν ήρθε να γεμίσει το GROWING.gr. Να δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε όλους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία, έμαθαν το χώρο των Startups και το χώρο της επιχειρηματικότητας και έτσι αποφάσισαν να εξελίξουν το Growing.gr σε κάτι μεγαλύτερο. Το Startup!

Την τρίτη ημέρα του ΣΦΗΜΜΥ 10, στα πλαίσια της ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε το StartUp Pitch. Στον διαγωνισμό αυτό, παρουσίασαν έξι (6) ομάδες την επιχειρηματική τους ιδέα.

Οι ομάδες που συμμετείχαν είναι:
AuDi-o-Mentia
Deal o’ Clock
ReFooD
TurnIT
SmartATTIK
Greecomnia

Οι νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν έπειτα από την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής ενώ ταυτόχρονα στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος συμμετείχε και το κοινό ψηφίζοντας μέσω της πλατφόρμας PanelSensor.

Η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση είναι η ομάδα TurnIT η οποία κέρδισε ένα 3μηνο πρόγραμμα συμβουλευτικής, από την Innovation Farm. Την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι ομάδες ReFood και AuDi-o-Mentia οι οποίες κέρδισαν υποστήριξη ανάπτυξης business plan από την Μονάδα Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και υποτροφία παρακολούθησης στο «School of Innovation & Entrepreneurship» από το Youth Entrepreneurship Club αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος.

Παρακαλούνται οι σύνεδροι που θα μετακινηθούν με ΚΤΕΛ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να θεωρούν το εισιτήριο επιστροφής τους στο εκδοτήριο όταν θα φτάνουν στην Ξάνθη, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που θα χρησιμοποιήσουν κατά την επιστροφή τους. Ή σε περίπτωση που δεν θεωρήσουν εκείνη την ώρα τα εισιτήριά τους θα πρέπει να βρίσκονται στα εκδοτήρια μισή ώρα πριν την αναχώρηση του δρομολογίου.

Οι νικητές για το workshop “Μία νύχτα στο μουσείο” είναι η ομάδα wwtp, οι οποίοι κέρδισαν από ένα βιβλίο rtfm (red team field manual). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Bournemouth University και συγκεκριμένα το Department of Computing and Informatics για το υπέροχο workshop που ετοίμασαν για τους συνέδρους και για τα δώρα που τους έδωσαν. Όσοι θα ήθελαν να μάθουν τις λύσεις του workshop μπορούν να στείλουν στο info@sfhmmy.gr.

Η 2η φάση του preΣΦΗΜΜΥ 3 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την 3η μέρα του συνεδρίου, όπου 10 ομάδες παρουσίασαν το έργο τους στους συνέδρους. Μέσω ψηφοφορίας κοινού που διεξήχθη από το PanelSensor και μέσω της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής αναδείχθηκαν οι νικήτριες ομάδες.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω:
1. Gridy (Θεσσαλονίκη): 71.62%
2. HardCode Wizards (Θεσσαλονίκη): 67.12%
3. Bashίστες (Χανιά): 65.08%
4. ΕΜΠρηστές (Αθήνα): 62.54%
5. ΟΜΑΔΑ (Αθήνα): 61.22%
6. Greecomnia (Κοζάνη): 61.14%
7. e-Care (Θεσσαλονίκη): 60.98%
8. Fridge Please (Χανιά): 60.32%
9. Smart Attik (Θεσσαλονίκη): 55.72%
10. 1337 (Θεσσαλονίκη): 55.66%

Οι νικητές κέρδισαν δώρα συνολικής αξίας 270€, στα οποία περιλαμβάνονται ασύρματα ακουστικά, ηχεία 2.1, ασύρματο σετ πληκτρολόγιο - ποντίκι και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση κέρδισαν υποτροφίες παρακολούθησης στο «School of Innovation & Entrepreneurship» από το Youth Entrepreneurship Club.

Για να αποκτήσετε οι συμμετέχοντες από Πάτρα την έκπτωση 50% για να έρθετε στο ΣΦΗΜΜΥ 10 χρειάζονται 3 απλά βήματα:
1) Κάντε κράτηση στο ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας στο δρομολόγιο που επιθυμείτε (προς Αθήνα ή προς Θεσσαλονίκη), όπως θα κάνατε κανονικά. Και αναφέρετε ότι μετακινείστε για το συνέδριο ΣΦΗΜΜΥ 10.
2) Δηλώστε στο site την επιλογή ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας για να μπείτε στη λίστα που θα σταλεί στα ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας επιβεβαιώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο ότι είστε εγγεγραμμένοι στο συνέδριο και δικαιούστε την έκπτωση 50%.
3) Στη συνέχεια δηλώστε με ποιο δρομολόγιο θα συνδυάσετε την μετακίνησή σας. Θεσσαλονίκη-Ξάνθη ή Αθήνα-Ξάνθη. Επιλέξτε ώρα και η κράτηση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο γίνεται αυτόματα στο όνομά σας. Το δρομολόγιο αυτό έχει επίσης 50% έκπτωση.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τα ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις λήγει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου το βράδυ.

Η SourceLair ιδρύθηκε το 2011 και αποσκοπεί στην εξάλειψη κάθε τριβής στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Το SourceLair είναι μία web εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να προγραμματίζουν μέσα σε έναν web browser, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν ή να εγκαταστήσουν τίποτα στον υπολογιστή τους. Η αποστολή τους είναι να παρέχουν απλά, γρήγορα και ασφαλή περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού στους πάντες. Μπορείτε να τoυς γνωρίσετε και να μάθετε περισσότερα για την εταιρία τους στο ΣΦΗΜΜΥ 10! Επίσης, μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στον ιστότοπό μας και να το στείλετε στη SourceLair. Ίσως να είστε ένας από τους τυχερούς για να κάνετε συνέντευξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μας.

Η 1η φάση του preΣΦΗΜΜΥ 3 έφτασε στο τέλος της! Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και για την προσπάθειά τους. Η συμβολή ολων σας ήταν πολύτιμη. Για να επιβραβεύσουμε τις ομάδες που προκρίνονται, το YEC , το οποίο από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό θέλησε να βοηθήσει όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό με νέες ιδέες, δίνει ως έπαθλο 4 ώρες συμβουλευτικής για την ανάπτυξη του πρωτότυπου που θα βοηθήσει τις ομάδες να είναι ακόμα πιο έτοιμες για να παρουσιάσουν στον μεγάλο τελικό!

Οι ομάδες που προκρίνονται στη 2η και τελική φάση του διαγωνισμού είναι αλφαβητικά οι εξής:
- 1337
- Bashίστες
- e-Care
- Fridge Please
- Greecomania
- Gridy
- HardCode Wizards
- Smart Attik
- ΕΜΠρηστές
- ΟΜΑΔΑ

Τα τελικά αποτελέσματα των papers βγήκαν! Συγχαρητήρια σε όσους ανταμείφθηκαν οι κόποι τους και θα παρουσιάσουν την εργασία τους στο συνέδριο. Για περισσότερες πληροφορίες έχει σταλεί ενημερωτικό email. Μπορείτε να δείτε τις εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο εδώ.

To Xanthi TechLab είναι ένα εργαστήριο πολυμέσων και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες. Εξοπλισμένο με τρισδιάστατο εκτυπωτή, υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, κιτ ρομποτικής, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, το Xanthi TechLab φιλοδοξεί να γίνει ένα στέκι δημιουργικής απασχόλησης για τη νεολαία της Ξάνθης, της ευρύτερης περιοχής της Θράκης και να επικοινωνεί με τα εργαστήρια νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε ως υποστηρικτή του ΣΦΗΜΜΥ 10 το Xanthi TechLab για το οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Καλωσορίζουμε την Oracle Academy ως ασημένιο χορηγό στο ΣΦΗΜΜΥ 10! Με περισσότερους από 400.000 πελάτες και υλοποιήσεις σε διάφορους κλάδους σε περισσότερες από 145 χώρες, η Oracle παρέχει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών cloud και υπηρεσιών πλατφόρμας.

Το 2010 Ξεκίνησε το Oracle Academy ένα διεθνές πρόγραμμα της Oracle. Ο στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των σπουδαστών αλλά και των εκπαιδευτικών για την Πληροφορική, καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων (από το Δημοτικό μέχρι και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) ώστε να αυξήσουν τη συνάφεια των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων, να επεκτείνουν την προσφορά σχετικών μαθημάτων, να ενισχύσουν τις δεξιότητες των σπουδαστών πάνω σε προγραμματισμό με Java και σχεδιασμό και προγραμματισμό βάσεων δεδομένων με SQL και PL/SQL, οδηγώντας τους στις αντίστοιχες επαγγελματικές πιστοποιήσεις της Oracle, σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σημερινή αγορά εργασίας τοπικώς και διεθνώς. Ενισχύεται, έτσι, η προσπάθεια προετοιμασίας των μαθητών για σπουδές Πληροφορικής, αλλά και η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στα πλαίσια του ΣΦΗΜΜΥ++ και του Career goes ΣΦΗΜΜΥ την ομιλία της Oracle Academy. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Oracle.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Α φάση της αξιολόγησης των papers κι έχει ανακοινωθεί ο τελικός χαρακτηρισμός τους. Η κατάθεση εργασιών για την Β φάση αξιολόγησης όσων paper ζητήθηκαν αλλαγές λήγει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Για να μπορέσουν να δούνε οι ενδιαφερόμενοι τα σχόλια των βαθμολογητών, αρκεί να συνδεθούν στον λογαριασμό που κατατέθηκε το paper, να μπούνε στο προφίλ τους (το “ανθρωπάκι” στο μενού) και να επιλέξουν την κατηγορία “Τα papers μου”. Μέσω αυτού του panel γίνεται και η κατάθεση των εργασιών για την Β φάση αξιολόγησης.

Το ξέρατε ότι μέχρι το 2030 το σύγχρονο νοικοκυριό θα περιλαμβάνει περίπου μέχρι και 500 «έξυπνες» συσκευές; Γι αυτό, φέτος το θέμα του preΣΦΗΜΜΥ 3 ονομάζεται «House of rising apps» και αναφέρεται στις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα smart houses.

Τα καλύτερα projects, που θα δώσουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και φιλικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο ενός smart house, θα βραβευθούν. Τα projects πρέπει να ανήκουν σε έναν τουλάχιστον από τους παρακάτω 6 βασικούς θεματικούς άξονες.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
- Οικονομικότερος τρόπος ζωής (εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακύκλωση κ.ά.)
- Ασφάλεια (πυρασφάλεια, υγεία, εσωτερικά συστήματα εντοπισμού θέσης, security systems, κλείδωμα περιμετρικών θυρών σε περίπτωση ανίχνευση εισβολέα κ.ά.)
- Θέρμανση, ψύξη & ύδρευση (θερμοσίφωνας, συστήματα εξαερισμού, έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας, ανίχνευση βλάβης κ.ά.)
- Γνώση της κατάστασης των εσωτερικών & εξωτερικών χώρων και των συσκευών (φθορές, έλεγχος επιπέδων υγρασίας, ανίχνευση βλάβης κ.ά.)
- Γενικότερα projects γύρω από οικιακές συσκευές καθημερινής χρήσης (έλεγχος συστήματος φωτισμού, καφετιέρες κ.ά.)
- Έλεγχος - επικοινωνία συσκευών - IoT (media control)

Σημείωση: Δεν είναι δεσμευτικό να τα συνδυάσετε ή να εντάξετε το project σας σε περισσότερους από έναν. Ωστόσο, αν η ιδέα του project το επιβάλλει, τότε μπορείτε (bonus!) να κάνετε και συνδυασμούς των θεματικών αξόνων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Λόγω της παράτασης της υποβολής των papers οι Σημαντικές ημερομηνίες για τις βαθμολογήσεις τους άλλαξε!

Παρακάτω θα βρείτε τις ΝΕΕΣ ημερομηνίες:
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 1ης φάσης: 22 Σεπτεμβρίου
Deadline υποβολής διορθωμένων εργασιών: 28 Σεπτεμβρίου
Κοινοποίηση αποτελεσμάτων & επιβεβαίωση: 9 Οκτωβρίου

Το startup pitch παίρνει παράταση μέχρι τις 3 Οκτώβρη. Έχεις μια ιδέα που πρέπει να την μοιραστείς με τον κόσμο; Αυτή είναι η ευκαιρία σου! Με το 3μηνο πρόγραμμα συμβουλευτικής, την υποστήριξη ανάπτυξης business plan και την υποτροφία παρακολούθησης του School of Entrepreneurship & Innovation θα μπορέσεις να υλοποιήσεις την ιδέα σου.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο email academics@sfhmmy.gr:
ΘΕΜΑ: StartUp Pitch - [ το όνομα της ομάδας σας ]
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: ό,τι θέλετε να προσθέσετε ή να τονίσετε
ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ: το business model canvas που σας δίνουμε με όσα ζητάμε μέσα

Καλωσορίζουμε το Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα στο ΣΦΗΜΜΥ 10! Το Skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, από το 1999.Σήμερα, παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στο χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας.Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιος το βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορούν να το αντλήσουν εταιρίες παντού στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών - ΣΦΗΜΜΥ 10 προσκαλεί Ερευνητικές Ομάδες να παρουσιάσουν το έργο τους!

Η παρουσίαση αυτή περιλαμβάνει μία ομιλία 10 λεπτών στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου καθώς και εκθεσιακό χώρο (booth) στο φουαγιέ του συνεδριακού, όπου θα μπορεί κάθε ερευνητική ομάδα να παρουσιάζει στους συνέδρους τα αποτελέσματα της έρευνάς της.

Αν θέλετε η ερευνητική σας ομάδα να λάβει μέρος στο ΣΦΗΜΜΥ, στείλτε μας μια σύντομη περιγραφή της καθώς και πιθανές διακρίσεις που έχετε λάβει στο academics@sfhmmy.gr.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι 15 Οκτωβρίου 2017.

Το Call για το Startup Pitch συνεχίζεται και περιμένουμε τις συμμετοχές σας μέχρι 17 Σεπτεμβρίου. Ακόμα το σκέφτεσαι?

Τα βραβεία μας είναι έτοιμα και σας περιμένουν να τα διεκδικήσετε: 3μηνο πρόγραμμα συμβουλευτικής, υποστήριξη ανάπτυξης bussines plan, υποτροφία παρακολούθησης του School of Enterpreneurship & Innovation.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο email academics@sfhmmy.gr:
ΘΕΜΑ: StartUp Pitch - [ το όνομα της ομάδας σας ]
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: ό,τι θέλετε να προσθέσετε ή να τονίσετε
ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ: το business model canvas που σας δίνουμε με όσα ζητάμε μέσα

Καθώς συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την επιτυχημένη διεξαγωγή του ΣΦΗΜΜΥ 10, η επιστροφή του preΣΦΗΜΜΥ 3 είναι γεγονός! Πρόκειται για έναν pre-warming διαγωνισμό τύπου hackathon που αποτελεί μία από τις νεότερες προσθήκες στο συνέδριο και ευελπιστεί να αναδειχθεί ως θεσμός για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών. Χωρίζεται σε δύο φάσεις και στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία και το κίνητρο σε νέους φοιτητές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις νέες τεχνολογίες, ώστε να γίνουν οι καινοτόμοι του μέλλοντος. Το φετινό θέμα ονομάζεται «House of rising apps» και αναφέρεται στα smart houses και τις σύγχρονες τεχνολογίες γύρω από αυτά.

Η 1η φάση του preΣΦΗΜΜΥ 3 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην φόρμα συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό του διαγωνισμού που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα μας.

Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε το Youth entrepreneurship Club (ΥEC) ως υποστηρικτή του ΣΦΗΜΜΥ 10 με την βοήθεια του οποίου θα διοργανωθεί το Start up Pitch την 3η ημέρα. Το YEC ιδρύθηκε στα Χανιά και πρόκειται για μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό που ασχολείται με την νεανική επιχειρηματικότητα. Στόχος του είναι να συμβάλει στην επαγγελματική κατάρτιση και τη δικτύωση νέων ομάδων βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να αντιμετωπίσουν τις διάφορες προκλήσεις. Το ΥEC προσφέρει υποστήριξη σε νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες και κοινωνικού επιχερηματικούς οργανισμούς, παρέχοντας τους τα εργαλεία που χρειάζονται για να μεταφέρουν τις ιδέες τους στην αγορά και να δημιουργήσουν στέρεες βάσεις για την επιχείρηση τους. Συγχρόνως έχει περισσότερα από 50 μέλη και έχει λάβει βοήθεια από περισσότερους από 30 εθελοντές.

Προσοχή! Η υποβολή των paper παίρνει εκ νέου παράταση με καταληκτική ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Υπενθυμίζουμε ότι τα papers θα πρέπει:
- Να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά (ενθαρρύνεται λόγω διεθνοποίησης) και μέχρι 6 σελίδες (δίστηλα) Α4
- Να ακολουθούν εξ’ ολοκλήρου το πρότυπο της IEEE για Word ή LaTeX
- Να διαθέτουν τρεις με επτά λέξεις κλειδιά (keywords)
- Να περιέχουν πρωτότυπο περιεχόμενο
- Να υποβάλλονται σε μορφή .pdf

Η θεματολογία περιλαμβάνει όσα θέματα άπτονται του αντικειμένου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών.

H ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας. Η λειτουργία της ξεκίνησε το 1975 ως ανώνυμη εταιρία και σήμερα λειτουργεί μία σειρά από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιστότοπους και μουσικά σύνολα. Είναι αρκετά ενεργή με πολλές δράσεις στο ιστορικό της και το αποδεικνύει σήμερα στηρίζοντας το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας!

Δες το έξυπνα, δες ΕΡΤ!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η υποβολή για τα papers παίρνει παράταση 2 εβδομάδες, μέχρι 27 Αυγούστου. Περιμένουμε τις εργασίες σας για να ζήσουμε μαζί σας αυτή την μοναδική εμπειρία.

Υπενθυμίζουμε ότι τα papers θα πρέπει:
- Να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά (ενθαρρύνεται λόγω διεθνοποίησης) και μέχρι 6 σελίδες (δίστηλα) Α4
- Να ακολουθούν εξ’ ολοκλήρου το πρότυπο της IEEE για Word ή LaTeX
- Να διαθέτουν τρεις με επτά λέξεις κλειδιά (keywords)
- Να περιέχουν πρωτότυπο περιεχόμενο
- Να υποβάλλονται σε μορφή .pdf

Η θεματολογία περιλαμβάνει όσα θέματα άπτονται του αντικειμένου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών.

Startup… Spin off… Νεανική επιχειρηματικότητα... Λέξεις που έχουν εισέλθει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ΣΦΗΜΜΥ, το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ελλάδα, από φοιτητές για φοιτητές. Η τρίτη μέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη σύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας. Κατά την διάρκεια της μέρας θα στηθούν διάφορα δρώμενα ώστε να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες των φοιτητών. Ένα εξ’ αυτών είναι το startup pitch, δηλαδή ένας διαγωνισμός για νεοφυείς startups.

Σε πρώτη φάση περιμένουμε τις επιχειρηματικές ιδέες σας οι οποίες θα κριθούν από την επιτροπή. Στην συνέχεια στην τελική φάση οι ομάδες θα παρουσιάσουν το έργο τους έχοντας 5’ να πείσουν κοινό και κριτική επιτροπή. Με την λήξη του θα μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν με το κοινό σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες και ιδέες.

Νιώθεις ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την ιδέα σου? Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο email academics@sfhmmy.gr μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου!
ΘΕΜΑ: StartUp Pitch - [ το όνομα της ομάδας σας ]
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: ό,τι θέλετε να προσθέσετε ή να τονίσετε
ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ: το business model canvas που σας δίνουμε με όσα ζητάμε μέσα

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν δωρεάν να το κάνουν με μία απλή εγγραφή στην ιστοσελίδα μας. Έπειτα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να ετοιμάσουν τα πράγματά τους και να επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Ξάνθης στις 27-29 Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές άνοιξαν και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 6 Οκτωβρίου. Σας περιμένουμε όλους στο επετειακό 10ο ΣΦΗΜΜΥ για να γιορτάσουμε μαζί τον μεγαλύτερο θεσμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το INNOVAThess γεννήθηκε από πρωτοβουλία επαγγελματιών για επαγγελματίες με όραμα την συνεργασία! Οραματίζεται τις επιχειρήσεις της πόλης μας να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να δημιουργούν μαζί ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνογνωσίας και αξίας και να τα προωθούν με επιτυχία στις αγορές. Οραματίζεται συνεργασίες που θα οδηγούν σε εξωστρέφεια και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στηρίζοντας και τους φοιτητές, θέλει να συνεργαστεί με θεσμούς πλέον στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το INNOVAThess είναι υποστηρικτής του ΣΦΗΜΜΥ 10. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Όλα ξεκίνησαν το 2014. Έχετε ακούσει ξανά την ιστορία... Δύο προγραμματιστές, μια απογοητευτική έλλειψη ποιοτικού Git GUI σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα και μια αποστολή να δημιουργήσoυν ένα πολύ καλό Git GUI!

Η Axosoft ενθάρρυνε αυτό το πειραματικό πρόγραμμα 30 ημερών που ξεκίνησε από δύο ατρόμητους προγραμματιστές και δημιούργησε ένα πρωτότυπο που ενθουσίασε όλους για την ανάγκη που κάλυπτε στην αγορά. Από εκεί, συγκεντρώθηκε μια μεγαλύτερη, πλήρους απασχόλησης ομάδα και το 2015, για πρώτη φορά, απελευθερώθηκε το Kraken.

Έτσι φτάνουμε στο 2017 με το GitKraken να είναι ασημένιος χορηγός του ΣΦΗΜΜΥ 10! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας ΔΠΘ ιδρύθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Έχει την ευθύνη για το συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής & της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. Ένα από τα πιο ενεργά γραφεία στην Ελλάδα, με πολλές διακρίσεις και ακόμα περισσότερες δράσεις. Μας στηρίζει ενεργά ως υποστηρικτής!!! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο http://dasta.duth.gr.

Για την μέγιστη ροή ρεύματος επιτυχίας του ΣΦΗΜΜΥ χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη ένταση που έχετε να δώσετε μέσα από τα πρωτότυπα και άκρως επιστημονικά άρθρα που περιμένουμε να καταθέσετε. Όσο για την αγωγιμότητα μην ανησυχείτε, με 60 άτομα οργανωτικής επιτροπής και 4 υπεύθυνους καθηγητές θα την παρέχουμε εμείς.

Η υποβολή των papers ξεκινάει από την Δευτέρα 26 Ιουνίου μέχρι Κυριακή 13 Αυγούστου στην ιστοσελίδα μας! Απαιτείται εγγραφή πρώτα!

Τα papers θα πρέπει:
- Να είναι γραμμένα στα ελληνικά ή στα αγγλικά (ενθαρρύνεται λόγω διεθνοποίησης) και μέχρι 6 σελίδες (δίστηλα) Α4
- Να ακολουθούν εξ’ ολοκλήρου το πρότυπο της IEEE για Word ή LaTeX
- Να διαθέτουν τρεις με επτά λέξεις κλειδιά (keywords)
- Να περιέχουν πρωτότυπο περιεχόμενο
- Να υποβάλλονται σε μορφή .pdf

Η θεματολογία περιλαμβάνει όσα θέματα άπτονται του αντικειμένου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εάν τα ενδιαφέροντά σας ως μηχανικός είναι οι ανάγκες της βιομηχανικής ή εμπορικής δραστηριότητας, η Industry Applications Society (IAS) θα είναι ένας πολύτιμος επαγγελματικός σύνδεσμος. Ως μία από τις μεγαλύτερες Κοινότητες του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ), η IAS επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της βιομηχανίας και του εμπορίου. Η IAS αποτελεί πηγή επαγγελματικής δύναμης για τα περισσότερα από 13.000 μέλη της παγκοσμίως στο δίκτυο των 270+ Παραρτημάτων της. Καλωσορίζουμε το τοπικό παράρτημα της IAS Democritus University of Thrace SBC ως υποστηρικτή του ΣΦΗΜΜΥ 10! Αν ενδιαφέρεστε για την βιομηχανία ή το εμπόριο θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://iasxanthi.eng.duth.gr/.

Η ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronic Engineers) είναι μια παγκόσμια τεχνολογική, επαγγελματική, μη πολιτική οργάνωση με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών για την εξέλιξη του επαγγέλματος με γνώμονα την κοινωνική προσφορά. Στην ΙΕΕΕ είναι σήμερα εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 425.000 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί εκ των οποίων περισσότεροι από 90.000 φοιτητές, σε περισσότερες από 160 χώρες, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη τεχνολογική επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο.

Ένας οργανισμός με πολύ έντονη παρουσία στο πανεπιστήμιο, με ακαδημαϊκό χαρακτήρα δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει το συνέδριο μας ως υποστηρικτής μέσω του φοιτητικού παραρτήματος του πανεπιστήμιου μας IEEE Student Branch of Thrace. Για να εγγραφείτε θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η ΕΕSTEC (Electrical Engineering STudent’s European assoCiation) είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός από φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Η/Υ σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της EESTEC είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας και καλών σχέσεων μεταξύ φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών σε όλη την Ευρώπη. Ένα κοινό όραμα δημιούργησε τη συνεργασία μας με την τοπική επιτροπή της Ξάνθης EESTEC Xanthi ως υποστηρικτής. Αν είσαι φοιτητής στην Ξάνθη και θες να αποκτήσεις νέες εμπειρίες δες στο site πως μπορείς να γίνεις μέλος.

Το ThinkBiz είναι ο πρώτος Φοιτητικός Σύλλογος Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με βάση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στο χώρο της επιχειρηματικότητας με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και συνεχόμενη ανοδική πορεία δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας σε ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά συνέδρια!!! Αν είσαι φοιτητής στην Αθήνα μην χάνεις χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες για την ThinkBiz θα βρεις εδώ.

Επιχειρείν, μια λέξη που ακούγεται όλο και περισσότερο! Επιχειρηματικότητα, χρηματοδοτικά προγράμματα, επιχειρηματικές ευκαιρίες, ιδέες και πρακτικές, καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, startup είναι μερικά από τα θέματα που καλύπτει το επιχειρώ. Το επιχειρώ στηρίζει το ΣΦΗΜΜΥ 10 ως χορηγός επικοινωνίας!!!

Σκοπός της ιστοσελίδας δεν είναι απλώς η δημοσίευση ειδήσεων σχετικών με την επιχειρηματικότητα, αλλά αυτή να γίνει το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και παραγωγικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, όπου ο κάθε χρήστης της θα μπορεί να αξιοποιήσει το διαδραστικό χαρακτήρα του διαδικτύου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του επιχειρώ.

Η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στηρίζει το συνέδριο μας, ως χορηγός επικοινωνίας. Η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ) είναι ο επιστημονικός συλλογικός φορέας που εκπροσωπεί τους μηχανικούς Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), στην Ελλάδα. Είναι αρκετά ενεργή με πολλές δράσεις στο ιστορικό της και είναι πάντα διπλά στους φοιτητές στηρίζοντας τις εκδηλώσεις τους!!!! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της!

7 ημέρες για να δημιουργήσεις την δική σου startup, ένα μοναδικό ταξίδι στο Αιγαίο και έπαθλο 3.500 ευρώ. Το κρουαζιερόπλοιο του CruiseInn επιστρέφει τον Ιούνιο! Μάθε περισσότερα εδώ!

Το ΣΦΗΜΜΥ 10 ταξιδεύει στην Ξάνθη! Μετά από από 5 χρόνια επιστρέφει στην πόλη με τα χίλια χρώματα!!! Έτσι λοιπόν, 27-29 Οκτωβρίου το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο!