ΠρόσβασηΤο ΣΦΗΜΜΥ 10 θα διεξαχθεί στο σύμπλεγμα των κτηρίων του Τμήματος ΗΜΜΥ της Πανεπιστημιούπολης της Ξάνθης στην περιοχή των Κιμμερίων. Εφόσον βρίσκεστε στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς να έχετε δικό σας αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ναυλωμένα, από το Πανεπιστήμιο, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ με αφετηρία το κέντρο της πόλης για να φτάσετε στα κτήρια του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη.

Πρόσβαση με Αυτοκίνητο

Από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη (219χλμ.). Κινήστε στην Εγνατία Οδό από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη και μετά από την γέφυρα του ποταμού Νέστου βρίσκεται τον κόμβο της Δυτικής Εξόδου Ξάνθης της Εγνατίας. Εφόσον επιλέξετε αυτή την έξοδο βρίσκεται στην περιοχή Πετροχωρίου (στην αρχή της βιομηχανικής περιοχής της Ξάνθης). Από εκεί περνάτε τον σηματοδοτημένο κόμβο του Πετροχωρίου, κινήστε εξωτερικά της βιομηχανικής περιοχής Ξάνθης και φτάνετε σε ένα μικρό κόμβο όπου με αριστερή πορεία κατευθύνεστε προς το κέντρο της Ξάνθης και φτάνετε στη δυτική είσοδο της Ξάνθης (Δυτική Είσοδος πόλης) ενώ αν συνεχίσετε ευθεία ακολουθείτε την περιφερειακή οδό προς την (Ανατολική Είσοδος πόλης). Αν κινούμενοι στην Εγνατία οδό, επιλέξετε να μην εξέλθετε από την Δυτική Έξοδο προς Ξάνθη (σας το προτείνουμε) αλλά, συνεχίζετε μέχρι την Ανατολική Έξοδο Ξάνθης από όπου και εξέρχεστε (η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται βόρεια της Εγνατίας Οδού, στα αριστερά σας). Στη συνέχεια, κινήστε ευθεία και φτάνετε στην είσοδο της πόλης (Ανατολική Είσοδος πόλης). Προσοχή μην κινηθείτε προς το Πόρτο Λάγος (παλιά εθνική οδός).

Πρόσβαση με Λεωφορείο

Εκτελούνται τακτικά δρομολόγια με λεωφορεία του KTEΛ Ξάνθης από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Kαβάλα, Δράμα, Kομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Πληροφορίες: KTEΛ Ξάνθης, τηλ. 2541022740 και στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Πρόσβαση Αεροπορικώς

Από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης του νομού Kαβάλας, προς το οποίο γίνονται τακτικές πτήσεις. Από εκεί φτάνετε στη Ξάνθη οδικώς μέσω της Εγνατίας οδού (περίπου 25 χλμ). Από το αεροδρόμιο έχετε τη δυνατότητα μίσθωσης ΤΑΞΙ μέχρι την Ξάνθη ή μέχρι τη Χρυσούπολη και από εκεί να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο, του ΚΤΕΛ Καβάλας, προς Ξάνθη (αναζητήστε τα σχετικά δρομολόγια). Πληροφορίες: Ξάνθη, τηλ. 2541026497, Αεροδρόμιο Χρυσούπολης (Καβάλα) 2591053273.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου γίνονται επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων αλλά η απόσταση από τη Ξάνθη είναι περίπου 120 χλμ. (σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, Εγνατία οδός). Από την Αλεξανδρούπολη υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία αλλά και δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης προς Ξάνθη. Πληροφορίες: AEGEAN Aθήνα, τηλ. 2103530101.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης γίνονται επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων και υπάρχει οδική σύνδεση με την Ξάνθη μέσω της Εγνατίας οδού. Από την Θεσσαλονίκη υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία αλλά και δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς Ξάνθη.

Πρόσβαση Σιδηροδρομικώς

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια του ΟΣΕ από Aθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη. Πληροφορίες: OΣE, Aθήνα, τηλ. 2105297777, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310517517. Tοπικά δρομολόγια: Mε τα διερχόμενα τρένα των γραμμών Aθήνας και Θεσσαλονίκης, η Ξάνθη συνδέεται με Kομοτηνή, Aλεξανδρούπολη, Δράμα, Σέρρες, Kιλκίς. Πληροφορίες: ΟΣΕ Ξάνθης τηλ. 2541022581.

ΜεταφοράΓια την μεταφορά σας από και προς τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αστικά λεωφορεία που θα εξυπηρετούν με τακτά δρομολόγια τους συνέδρους.

Δρομολόγια Αστικών Λεωφορείων ΠΡΟΣ την Πανεπιστημιούπολη

Τα δρομολόγια του αστικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


Δρομολόγια Αστικών Λεωφορείων ΑΠΟ την Πανεπιστημιούπολη

Τα δρομολόγια από το τμήμα των ηλεκτρολόγων ξεκινάνε 15 λεπτά μετά την εκκίνηση προς την πανεπιστημιούπολη.

ΔιαμονήΞενοδοχειακή μονάδα Μονόκλινο Δίκλινο Τρίκλινο
Hotel Elena 45€ 48€ 57€
Hotel Elisso 68€ 80€ -
Hotel Natassa 25€ 35€ 45€
Hotel Nestos (*) 35€ 40€ 50€
Hotel Orfeas (**) 35€ / 25€ 55€ / 40€ 65€ / 50€
Hotel Xanthippion (*) 35€ 45€ 55€
Happy Living Hostel 12€

(*) Προσφέρει προνομιακές τιμές για οργανωμένο group συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο logistics@sfhmmy.gr.

(**) Τιμές ανά ημέρα για 2 ή 4 διανυκτερεύσεις αντίστοιχα.

Για να έχετε τις παραπάνω προνομιακές τιμές αναφέρετε κατά το κλείσιμο δωματίων ότι πρόκειται να παρακολουθήσετε το ΣΦΗΜΜΥ 10.

ΞάνθηΤο ΣΦΗΜΜΥ 10 στην πόλη της Ξάνθης! Κλείνοντας φέτος 10 χρόνια διοργάνωσης, το συνέδριο δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της εκπαίδευσης, της γνωριμίας και ανάδειξης καινοτόμων ιδεών στον τεχνολογικό χώρο. Ένας ακόμη στόχος είναι η ψυχαγωγία των συνέδρων και φιλοξενούμενων στην πόλη της Ξάνθης, την πόλη με τα «χίλια χρώματα». Τη μοναδική αυτή ομορφιά καθώς και την ανάδειξη του θεσμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι σύνεδροι μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες προσαρμοσμένες για κάθε γούστο!

Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, η Ξάνθη βρίσκεται στην Θράκη (Βόρεια Ελλάδα). Ο ποταμός Κόσυνθος χωρίζει την πόλη στο δυτικό τμήμα, όπου βρίσκονται το παλιό και το σύγχρονο τμήμα της πόλης, και στην ανατολική πλευρά, η 'συνοικία Σαμακώβ', που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Και τα δύο μέρη διατηρούν ακόμη την παραδοσιακή ατμόσφαιρα τους, γοητεύοντας τους επισκέπτες με την ευγένεια και το μεγαλείο τους. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι διακοσμημένα με πανέμορφα αρχοντικά, των οποίων η αρχιτεκτονική είναι ένα θαυμάσιο μείγμα της τοπικής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, καθώς και την ελληνική νεοκλασική αρχιτεκτονική. Μαζί με τις βυζαντινές εκκλησίες και τις γραφικές πλατείες, η παλιά πόλη της πόλης θα μπορούσε να λεχθεί ότι είναι ένα ανοιχτό μουσείο, η δόξα της οποίας παραμένει άθικτη στο πέρασμα του χρόνου. Το σύγχρονο τμήμα της πόλης βρίσκεται σε μια όμορφη πλατεία με το κεντρικό ρολόι και τις ανακαινισμένες αποθήκες καπνού.

Έντονο ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη παρουσιάζει και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Δημοτική Πινακοθήκη και ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων. Πολύχρωμες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται όλο το χρόνο προσφέρουν έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να επισκεφθεί κανείς την Ξάνθη. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, το Σεπτέμβριο , κατά την οποία όλες οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης, το Φεστιβάλ Νεολαίας και του ποταμού Νέστου (Music) Festival το καλοκαίρι, ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων.